Pirgos News

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Επίσημα η Δώρα Καλάκου για το δήμο Πύργου επικεφαλής της Ανοιχτής Συμπολιτεία


Την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου ως επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία» ανακοίνωσε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η δικηγόρος Δώρα Καλάκου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. 
Η κα Καλάκου στην ομιλία της ανέφερε τα εξής: 

"Φίλες και Φίλοι
Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε για την δημιουργία αυτής της παράταξης, δεν συναντιόμαστε πρώτη φορά.
Είμαστε αυτοί που συναισθανόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας είχαμε σαν βασικό πρόταγμα κανείς να μην είναι μόνος του στην κρίση. Ήμασταν αυτοί που δεν αφήσαμε καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα. Ήμασταν αυτοί που ζητήσαμε από την δημοτική αρχή να αναλάβει τον πραγματικό της ρόλο και να θέσει το νομικό της τμήμα στη διάθεση της κοινωνίας για την δικαστική μάχη κατά των χαρατσιών. Και μας το αρνήθηκαν. 
Ήμασταν αυτοί που αποτρέψαμε πλειστηριασμούς, που φωνάξαμε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς σπίτι.
Ήμασταν εμείς που στηρίξαμε και δημιουργήσαμε κάθε δομή αλληλεγγύης.
Ήμασταν  αυτοί που στηρίξαμε έναν δίκαιο αγώνα μιας ολόκληρης κοινωνίας για το δικαίωμα της να αποφασίζει για τον τόπο της, το περιβάλλον της και το μέλλον της. Αντισταθήκαμε σε εγκληματικές λογικές προσωρινής λύσης στο θέμα των σκουπιδιών.
Εγκληματικές γιατί έχουν ήδη επιβαρύνει το περιβάλλον, την οικονομία του τόπου και την ίδια την κοινωνία (Αγγινάρα, Ποτόκι, Λίμνες, Φραγκαπήδημα και άλλες παράνομες διάσπαρτες χωματερές στον δήμο μας ) και γι’ αυτό χλευαστήκαμε απειληθήκαμε και νιώσαμε στο πετσί μας τον κατασταλτικό μηχανισμό κατ’ εντολή της τωρινής δημοτικής αρχής .

Ήμασταν εμείς που στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 συστήσαμε και συμμετείχαμε σε επιτροπές αγώνα για τις πυρόπληκτες περιοχές. Απαιτήσαμε τα χρήματα της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού να διατεθούν  σε ουσιαστικά έργα υποδομών και στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Και αντί αυτού, βλέπουμε τα πυρόπληκτα χωριά του Δήμου μας  να ερημώνουν, να μαζώνουν να πλημμυρίζουν. 

Και συνεχίζουμε!!! Γιατί δεν αντιστεκόμαστε μόνο για να αντισταθούμε. Δεν είμαστε μόνο για να αντισταθούμε. Δεν είμαστε μόνο μια φωνή διαμαρτυρίας. Αλλά ενώνουμε τις φωνές μας γιατί είμαστε η φωνή της ελπίδας.
Γιατί παλεύουμε για τα αυτονόητα:
Αυτονόητη λοιπόν είναι η πρόσβαση των συμπολιτών μας στις κοινωνικές υπηρεσίες χωρίς αποκλεισμούς.
Αυτονόητη είναι η ενίσχυση και η συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις.
Αυτονόητη είναι η οικονομική διαφάνεια του Δήμου και όχι η διαπλοκή  και η διαφθορά.
Αυτονόητη είναι η έμπρακτη και η δυναμική αλληλεγγύη.
Αυτονόητες είναι οι παρεμβάσεις στις γειτονιές και στα χωριά.
Αυτονόητη είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, η καθαριότητα, ο φωτισμός, ο έλεγχος της στάθμευσης. Η προστασία των αδέσποτων ζώων.
Αυτονόητη είναι η ενίσχυση του πολιτισμού και του αθλητισμού, η στήριξη της νεολαίας, των γυναικών και της τρίτης ηλικίας (και καλούμε τη νεολαία να μην φύγει από τον τόπο, να παλέψουμε μαζί για μια καλύτερη ζωή).

Αυτονόητη είναι η προάσπιση της δωρεάν υγείας και παιδείας.
Αυτονόητη είναι η ένταξη των μειονοτήτων στην κοινωνική ζωή με την καταπολέμηση του ρατσισμού και του φασισμού.
Αυτονόητη τέλος είναι η επεξεργασία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την τοπική αυτοδιοίκηση  με βάση την αυτοτέλεια και την λαϊκή συμμετοχή.
Και ρωτάμε: Έχετε καταλάβει όλοι εσείς που για άλλη μια φορά παρουσιάζεστε ως σωτήρες του τόπου το τι έχετε κάνει;
Έχετε καταλάβει ότι είστε υπεύθυνοι για την διάλυση των αυτονόητων;
Εσείς δεν είστε που σηκώσατε το χεράκι σας και ψηφίσατε τα μνημόνια, που διαλύσατε την δημόσια υγεία και παιδεία του τόπου μας;
Εσείς δεν είστε που σήμερα χαρίζετε, και χωρίς να μας ενημερώνετε, τους συμπολίτες μας στον κάθε μεγαλοεργολάβο;
Εσείς δεν είστε οι πουθενάδες στα πραγματικά προβλήματα του τόπου;
Εσείς δεν είστε που με τις επιλογές σας δώσατε δικαίωμα να παλεύουν για να εισχωρήσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση νεοναζιστικά και φασιστικά μορφώματα;
Δοκιμαστήκατε κύριοι και αποτύχατε. Ήρθε η ώρα της ανατροπής  και στον Δήμο Πύργου".

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Σπύρος Σιδηροκαστρίτης, Σάκης Γαλανόπουλος, Θανάσης Παναγούλης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Δούνιας, Μιχάλης Μανιάτης, Ντίνος Αρβανίτης, Γιάννης Καραμάνης, Κυριάκος Μπίστας, Γιάννης Παπασταφίδας, Νίκος Κόλλιας, Νίκος Παπαβασιλείου, Γιάννης Ντιντίφας, Δώρα Λιαροπούλου, Αλέξης Καλάκος, Λουί Ραμαροσόν, Αντώνης Δημόπουλος, Ξενίας Λεβεντάκος, Δημήτρης Γαργαλιάνος, Δημήτρης Ντοάς, Γιώργος Μάντεσης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Τζένη Παπαδοπούλου, Πάνος Θεοδωρόπουλος, Θαρρενή Χρυσοβέργη, Παναγιώτης Μυλωνόπουλος, Σωτήρης Παπαηλιού, Τάσος Δαμάσκος.

Πηγή

ilialive.gr

Tags: , , , ,

0 Απαντήσεις στο “Επίσημα η Δώρα Καλάκου για το δήμο Πύργου επικεφαλής της Ανοιχτής Συμπολιτεία”

Δημοσίευση σχολίου

© 2016 Pirgos News. All rights reserved.