Pirgos News

Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο WIB Forum 2014


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο WIB Forum 2014 με θέμα «The Workplace Through the Eyes of Generation Y» που διοργάνωσε η Επιτροπή Women in Business (WIB) του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη της έναρξης του διαλόγου με την νέα γενιά. Ειδικά σήμερα που η χώρα κοιτά με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της, η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ της σημερινής επιχειρηματικής ηγεσίας και της νεότερης γενιάς όχι μόνο αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μεταξύ των γενεών, αλλά προετοιμάζει την παραγωγική συνεργασία και διευκολύνει την δημιουργική ένταξη των νέων στον εργασιακό χώρο.

Η κα. Γεωργία Καρτσάνη, Πρόεδρος της Επιτροπής Women in Business (WIB) δήλωσε: «Τρεις γενιές στο εργατικό δυναμικό, τρεις γενιές ακόμα και στο τιμόνι της ηγεσίας. Η μεγάλη πρόκληση είναι να γεφυρωθεί το χάσμα της νοοτροπίας των μεγαλύτερων γενεών με τη νεότερη. Να γίνει η μετακίνηση από το «εγώ» στο «εμείς» και από το ηρωικό στυλ ηγεσίας στο συνεργατικό- έμφυτα χαρίσματα της γενιάς Y. Και αυτή η είναι επιτακτική ανάγκη για το μέλλον της οικονομίας μας και της επιχειρηματικότητας».

Μέσα από μία διαδραστική, θεατρικού τύπου, παρουσίαση και ενός ζωντανού διαλόγου αναδείχτηκαν οι προτεραιότητες και οι προβληματισμοί των Generation Y σχετικά με την επαγγελματική ή επιχειρηματική τους εξέλιξη και οι δυνατότητες για την αξιοποίηση των ταλέντων τους από τις επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση παρουσιαστήκαν τα συμπεράσματα της έρευνας KPMG με θέμα «Ο χώρος εργασίας μέσα από την οπτική της νέας γενιάς από την κα. Πέγκυ Βελλιώτου, Γενική Διευθύντρια Advisory, KPMG και την κα. Ιφιγένεια Τάρου, Γενική Διευθύντρια, CSL Behring Ελλάς. 620 νέοι (60% γυναίκες, 40% άνδρες 90% ανύπαντροι, 77% με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, 62% μέχρι 2 χρόνια εργασίας) απάντησαν με ενθουσιασμό και ρεαλισμό μέσα από τη συμμετοχή τους στα focus groups και στα ερωτηματολόγια που τους δόθηκαν.

Στο εργασιακό περιβάλλον οι νέοι αναζητούν:
Να είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για το μέλλον τους σε θέσεις μεσαίων στελεχών επιχειρήσεων (73%)
Δυνατότητα ευελιξίας στον εργασιακό χώρο (73%) και χρόνο (60%)
Συνεχή εκπαίδευση και πρόσβαση στη γνώση (87%)
Αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς και της συμμετοχής τους σε ομάδα (83%)
Εργασιακό περιβάλλον με αξίες και κουλτούρα (75%)
Προσφορά στην κοινωνία (79%)

Επιπλέον οι νέοι μας μίλησαν και για το τι αναζητούν από τους εργοδότες τους
Συνεχείς προκλήσεις, μέσα από νέους ρόλους ή έργα (87%)
Ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον (70%)
Αξιολόγηση από το αποτέλεσμα (79%)
Ανάγκη εσωτερικού προπονητή (coaching) (68%)
θέλουν να γνωρίζουν την ‘μεγάλη εικόνα’ και στην υλοποίηση των δικών τους έργων (38%)
Εργασιακό περιβάλλον που να καλλιεργεί την ‘out of the box’ σκέψη
Διαφάνεια στις συνεργασίες

Οι εργοδότες εξέφρασαν την άποψή τους για την αναγκαιότητα ένταξης των νέων ανθρώπων στις υπάρχουσες δομές και συμπερασματικά αναφέρθηκαν πως αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο εναλλάσσοντας ρόλους του εγώ και του εσείς. Σημαντικά συμπεράσματα που αναδύθηκαν:
Αναγκαία η μίξη νέων και έμπειρων στελεχών στα εταιρικά σχήματα
Άντληση ιδεών και νέοι τρόποι δουλειάς από τους νέους
Χρήση τεχνολογίας με τη βοήθεια των νέων
Οι σημερινές συγκυρίες δημιουργούν ανασφάλειες για το διαφορετικό
Ανάγκη για άμεσο αποτέλεσμα και όχι χρόνος για ‘trial – error’
Οι ηγέτες των εταιρειών είναι στραμμένοι στη διαχείριση των διαθέσιμων της
εταιρίας και του κόστους και λιγότερο στην επόμενη ημέρα ανάπτυξης

Μέσα από την εκδήλωση φάνηκε καθαρά η ανάγκη της εναρμόνισης της εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των γενεών. Η τεχνολογία αναπτύσσεται, οι αλλαγές είναι ραγδαίες. Πρέπει οι Generation Y να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των προηγούμενων γενεών γιατί το μέλλον είναι αυτή η γενιά!

Χορηγοί: Asset Ogilvy Public Relations, Coca-Cola Hellas, Cosmote, KPMG, MetLife Alico, Pharmathen Pharmaceuticals, Procter & Gamble Hellas, Swarovski Hellas. Χορηγοί επικοινωνίας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Direction Εκδοτικός Οργανισμός. Χορηγοί διαδικτυακής επικοινωνίας: kathimerini.gr, BusinessNews.gr, BPONLINE.AMCHAM.GR.

Tags:

0 Απαντήσεις στο “Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ετήσιο WIB Forum 2014”

Δημοσίευση σχολίου

© 2016 Pirgos News. All rights reserved.