Pirgos News

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Καταγγελίες ΣΟΚ για τον τραπεζικό κολοσσό Goldman Sachs: Όργια, προκλήσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων [photos]


Πρώην εργαζόμενοι στον τραπεζικό κολοσσό αποκαλύπτουν τα αμαρτωλά μυστικά των golden boys...Για σεξιστική συμπεριφορά, οργιώδη πάρτι, σεξουαλική παρενόχληση και ατμόσφαιρα «Λέσχης αγοριών», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κατηγορούν δύο γυναίκες πρώην υπάλληλοί της την επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs αποκαλύπτοντας στοιχεία σοκ για τον τραπεζικό κολοσσό.

Οι δύο πρώην εργαζόμενες στην τράπεζα, Κριστίνα Τσεν-Όστερ και η Σάνα Όρλιχ όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, έχουν ξεκινήσει τη δικαστική τους μάχη ενάντια στους πρώην εργοδότες τους από το 2010, σήμερα ωστόσο εμφανίστηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ζητώντας την επέκταση της μηνυτήριας αναφοράς εν ονόματι και άλλων γυναικών υπαλλήλων της εταιρείας.Όπως αποκαλύπτει η αμερικανικό πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων, οι καταγγέλλουσες κάνουν λόγο για «ατμόσφαιρα “Λέσχης Αγοριών” με ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ όπου οι γυναίκες είτε υφίσταντο σεξιστικές διακρίσεις είτε αγνοούνταν».

Γίνεται επίσης λόγος για χλιδή στα όρια της πρόκλησης, μπόλικο «βρόμικο» σεξ, ακριβά ταξίδια, συχνές επισκέψεις σε στριπ κλαμπς και παρενοχλήσεις παντός είδους.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, διακρίσεις υπήρχαν ακόμα και στους μισθούς ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες εντός της εταιρείας. Συγκεκριμένα οι γυναίκες αντιπρόεδροι λάμβαναν 21% μικρότερο μισθό σε σχέση με τους άντρες ομολόγους τους, ενώ οι γυναίκες αντιπρόεδροι δύσκολα έβλεπαν ανοιχτή την πόρτα του διευθύνοντα συμβούλου στα κεντρικά της Νέας Υόρκης. Διαφορά 8% υπήρχε και στους μισθούς των κατώτερων υπαλληλικών κλιμάκων.

Τις καταγγελίες των δύο μηνυτριών επιβεβαιώνει στην μήνυση και η πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs μέχρι το 2009, Ντένις Σέλεϊ, αναφέροντας πως οι άνδρες της εταιρείας αποκαλούσουν επανειλημμένα τις γυναίκες συναδέλφους τους με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «χαζογκόμενες» και «party girls».


Μάλιστα, σημειώνουν πως εκπροσωπούν και άλλες γυναίκες υπαλλήλους, αλλά και αντιπροέδρους της εταιρείας και προσθέτουν στον φάκελο της υπόθεσης δηλώσεις πρώην στελεχών που κατακεραυνώνουν τα golden boys.

Αυτό που ζητούν από το δικαστήριο είναι αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν, το ύψος της οποίας θα καθοριστεί. Όπως σχολιάζει το Bloomberg, αν η δικαστής Αναλίζα Τόρες επιτρέψει στις δύο γυναίκες να κάνουν ομαδική μήνυση, ο κίνδυνος για την Goldman Sachs γίνεται αυτομάτως μεγαλύτερος.

Τι απαντά όμως η ίδια η εταιρεία στις κατηγορίες αυτές; Τις αρνείται κατηγορηματικά με τον εκπρόσωπό της, Ντέιβιντ Γουέλς, να σχολιάζει μέσω email πως «όλο αυτό είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη διαδικασία κάθε ομαδικής μήνυσης».
Περιστατικά κακοποίησης και ρατσισμού μέσα στον τραπεζικό Κολοσσό

Το bussinessinsider.com, έχει παρουσιάσει τρελά περιστατικά κακοποίησης, και ρατσισμού ενάντια των γυναικών στην Goldman Sacks. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί τους, δεν μιλάμε για έναν οίκο αξιολόγησης με κύρος, αλλά για ένα άντρο σεξομανών φιλήδονων macho ανδρών.

Το μπαρ με τις γυμνόστηθες: Αρχικά, στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για ένα περιστατικό που συνέβη το 1997, όπου η Goldman Sachs θα έκανε προαγωγή σε έναν υπάλληλο. Και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουν όλοι μαζί; Ένα δείπνο σε μπαρ με γυμνόστηθες γυναίκες. Σαν να μην φθάνει αυτό, ήταν αναγκαστικό όλοι οι υπάλληλοι να δώσουν το «παρών» και ας μην ήθελαν.Οι πονηρές προθέσεις και το «κόλλημα» στον τοίχο: Η Κριστίνα Τσεν-Όστερ είναι μία από τις καταγγέλλουσες. Η ίδια αποφάσισε να αποκαλύψει ένα περιστατικό που της συνέβη. Την ώρα που σχολούσε αποφάσισε να πάει στο σπίτι του συντρόφου της που βρισκόταν λίγα τετράγωνα μακριά. Ένας άνδρας συνάδελφος της επέμενε να την συνοδέψει και εκείνη δέχτηκε. Που να ήξερε τις διαθέσεις του; Μόλις οι δυο τους έφθασαν έξω από το διαμέρισμα, την κόλλησε στον τοίχο, την φίλησε, την θώπευσε και της ζήτησε να κάνουν σεξ στον διάδρομο. Η Κριστίνα αναγκάστηκε να του επιτεθεί για να γλυτώσει από τις ορέξεις του.

Τα σεξιστικά πειράγματα συνέβαιναν καθημερινά: Σύμφωνα με την μήνυση, όλες οι γυναίκες δέχονταν σεξιστικά σχόλια για την εμφάνιση τους. Το 2001, η Κριστίνα αποφάσισε να λύσει την σιωπή της και παραπονέθηκε στον προϊστάμενο της.

Έκαναν την ίδια δουλειά, αλλά ο άνδρας έπαιρνε περισσότερα: Η Λίσα Παρίσι είναι η δεύτερη καταγγέλλουσα και την μηνυτήρια αναφορά κάνει λόγο για ρατσισμό. Όπως λέει, η ίδια έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά με άλλους άνδρες. Η διαφορά όμως είναι ότι εκείνη είχε εισόδημα για ένα χρόνο 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο άνδρας που έκανε την ίδια δουλειά έπαιρνε 41 εκατ. ευρώ τον χρόνο.Η καλύτερη στη δουλειά της χάνει επενδύσεις επειδή μίλησε: Η Παρίσι παραπονέθηκε για τον μισθό της και μάλιστα η ίδια είχε τον τίτλο της καλύτερης υπαλλήλου στο λιανικό εμπόριο. Η ίδια κατάφερε να κλείσει επενδύσεις εκατομμυρίων, αλλά ο προϊστάμενος της, της ανακοίνωσε πως δεν της ανήκουν πια και τις ανέλαβε άλλος.

Οι άνδρες είναι καλύτεροι στη δουλειά: Η Παρίσι αναφέρει την μήνυση ότι ένας συνάδελφος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι ο προϊστάμενος ήθελε να την ξεφορτωθεί επειδή συμπαθούσε έναν νέο άνδρα υπάλληλο.


Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν όλα τα χατίρια: Οι άνδρες ζητούσαν συνεχώς από τις υπαλλήλους να κάνουν αγγαρείες, ανεξαρτήτως με την θέση που κατείχαν στην ιεραρχία. Όποια δεν δεχόταν να βγάλει φωτοτυπίες και να φορτίσει κινητά, «τα άκουγε» από τον προϊστάμενο που είχε την δικαιολογία ότι δεν είναι ομαδικοί παίκτες.
Πηγή: exedra.gr

Tags: , ,

0 Απαντήσεις στο “Καταγγελίες ΣΟΚ για τον τραπεζικό κολοσσό Goldman Sachs: Όργια, προκλήσεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων [photos]”

Δημοσίευση σχολίου

© 2016 Pirgos News. All rights reserved.